Вместо претъпканите туристически обекти – по-евтини дестинации

Къде да отидете, ако не искате да изпразните банковата си сметка
Обновена: 16 авг 2019 09:07 | 16 авг 2019 09:00, Нели Христова
14
Вместо претъпканите туристически обекти – по-евтини дестинации
Снимки: Reuters

Популярните туристически дестинации печелят своя статут защото предлагат много неща – невероятно културно преживяване, вкусна храна, прекрасна обстановка. Но с добрата репутация идват и злините- претъпкани улици с туристи, кич, капани и високи цени.

Но се оказва, че ако искате да пиете вино, Тоскана не е единственото място, на което да го направите. Ако искате слънчеви плажове, не е нужно да се насочите към Малдивите. На света съществуват също толкова красиви места, които не са залети от туристи, предлагат същата красота, но няма да изпразнят напълно банковата ви сметка, ако ги посетите.

Вместо да пиете вино в Тоскана, Италия, направете го в Абруцо

Източно от Рим, в региона Абруцо, Южна Италия се намира едноименния град, в който появата на турист всъщност е най-неочакваното нещо. Може да се окажете единственият турист в рамките на километри. Целият регион е изпълнен с малки селца, най-красивите сред които са Преца и Пачентро. Те са лесно достъпни с автобус. Абруцо предлага вкусни ресторанти, с цени между 23 и 40 евро на ястие и уютни къщи, в които малкото туристи да отседнат. Почти всички забележителности в околността могат да се разгледат безплатно.

Вместо Испания, Италия или Франция отидете в Португалия

От 1 юни все повече държави започнаха да предлагат директни полети до Португалия. Страната, която все още не е нападната от толкова много туристи, не е толкова претъпкана и е доста по евтина от Испания, Франция и Италия. Ала изкуството, храната и виното са също на високо ниво.

В Португалия, еспресото струва между 70 и 80 цента, а храненето в най-високо оценените ресторанти възлиза на цени между 15 и 25 долара на човек. Входът в музеите далеч не е 20 евро, а най-често между 3 и 12 евро.

Вместо Исландия изберете Шетландските острови

Да, Шетландските острови може и да са шотландска територия, но всъщност са по-близо до Норвегия, отколкото до Великобритания. Те не са толкова претъпкани с туристи, колкото Исландия във времето, в което Северното сияние краси небето. Но предлагат също толкова добър изглед към него.

Освен Северното сияние,  Шетландските острови предлагат много исторически обекти, красива природа и много добро уиски. А всеки януари там се състои фестивалът Up Helly Aa, вдъхновен от викингите, който не е за изпускане.

Вместо в  швейцарските Алпи отидете в австрийските Алпи

Не е трудно да намериш страна, по-евтина от Швейцария. Но е трудно да намериш място, което да е сравнимо по красота със склоновете на швейцарските Алпи.

Но австрийската част също има какво да покаже – красиви градове, глетчери и слънце. Естествено, локацията не е най-евтината за европейските стандарти, но със сигурност цените на транспорта, храната и удоволствията в Австрия са по-евтини от тези в Швейцария.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
8
 
! Отговори
фафа преди 4 години
елате в Китен, същото като Сен Тропе е
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Таз почивка ша да я карам в покраинините на Париж, на 2500километра югоизточно... Трънско!
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стойте си у дома, но пак не е сигурно дали няма да изпразните банковата си сметка.
10
7
 
2
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 2Съгласен съм, че е много досадно.Но за мен много по-досадно е, когато правят реклама на някаква азиатска държава наречена Русия, и как ние трябвало да и бъдем признателни за нещо си.Иначе, ако не сме и признателни - тя разработва нови оръжия, от които би трябвало да се уплашим!Е това е 100 пъти повече досадно, мое мнение.
9
2
 
5
 
! Отговори
дада преди 4 години
Отидете в Долно *** и в Чурек.Пак е толкова красиво, а и има безплатна зелена трАва за рупане.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Къде да отидете, ако не искате да изпразните банковата си сметка?"Аааа, спокойно, не се притеснявайте за мен толкова много.Ми тя ми е празна бе, какво има в нея че да я празня???
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо да се чудите как да почивате "ефтинджос" се чудете как да изкарате повече пари, за да можете да си позволите да отидете където пожелаете без компромиси заради цените!
6
4
 
9
 
! Отговори
ДЖО МИРИЗЛИВИЯ ЧЕХЪЛ преди 4 години
*** логиката, не ходете в Исландия, ходете в Шотландия .... която няма нищо с общо с Исландия :DПо вашата логика, не ходете на Бахамите, а в Равда - то същото ама не толкова скъпо и туристическо.
5
2
 
10
 
! Отговори
ПорЦелан преди 4 години
Какви задръствания? Ако не беше идиoта запалил *** при Дупница, щяхме да стигнем Солун за четири часа от София. На Кулата минахме за пет-шест минути. София-Солун 4:30часа леко спокойно шофиране. Даже със самолет е по-бавно.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***, ***.., превеждайте европейски статии поне де! Колкото ние знаем за американците, те знаят 10 пъти по-малко за нас, затова са им написали глупости. Всички в Европа знаят, че евтино е само в източната част и турско и скъпо и прескъпо на запад-даже в Исландия
3
3
 
8
 
! Отговори
комшулук преди 4 години
Посетете комшиите. Най-евтино.
2
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрете се вече с тези реклами на туризма. Досадно е.
1
7
 
30
 
! Отговори
Алтернативен турузъм преди 4 години
Как да "печелите" от туризъм в бг.Ако не отидете на почивка в Дубай спестявате 5к лева, ако не отидете на почивка в Италия спестявате 2-3к лева, ако не отидете на почивка в Гърция спестявате 1000лв. и висене в задръствания.Затова министерство на туризма съветва, с толкова много спестени пари, посетете мутроморието!